Tag på chokoladekursus og lav dine egne miljøvenlige chokoladefristelser

Elsker du chokolade, og er du samtidig en bevidst forbruger, der gerne vil handle bæredygtigt, så kan du vælge at købe chokolade, som er Fairtrade-mærket. Det betyder, at chokoladen er produceret under bæredygtige forhold, og at kakaobonden får en rimelig pris for sine chokoladebønner. Vi bør alle sammen hjælpe til, når det gælder om at gøre noget godt for miljøet og klimaet, og det kan du gøre ved at foretage bevidste valg om at købe Fairtrade, købe lokalt producerede råvarer, spise mindre kød, købe økologisk osv.

Meld dig til et chokoladekursus

Er du typen, som ikke blot elsker chokolade, men også gerne vil kunne lave lækker chokolade hjemme i dit eget køkken, så kan du tilmelde dig et chokolade kursus, som afholdes flere forskellige steder i landet. Her får du undervisning i, hvordan du laver forskellige chokoladefristelser med og uden fyld. Du lærer om teknik og præcision, når chokoladen skal smeltes ved en bestemt temperatur, og hvordan du laver flotte chokoladestykker, som du kan fylde med nougat, marmelade og andre skønne sager. Du kan også lære at dekorere dine chokoladestykker. Vi ved erfaringsmæssigt, at det er sjovt at deltage i et chokoladekursus, for kursisterne hygger sig med det, og gør sig umage, og så er det vidunderligt at kunne smage på resultatet bagefter.

chokoladekursus

Lav chokolade til weekend og fest

Chokolade kommer ofte på bordet i weekenderne eller ved festlige lejligheder. Det smager skønt og er noget, som både voksne og børn kan lide. Endnu sjovere er det, hvis man selv har stået i køkkenet og lavet sine egne chokolader, som man kan servere for sin familie eller gæster. Chokolade kan spises til en dejlig varm kop kaffe, eller de kan serveres som dessert og være en del af en vidunderlig middag. Hjemmelavet chokolade kan holde sig i længere tid – hvis du ellers kan holde fingrene fra chokoladefristelserne og ikke spiser det hele på en gang.

Lav chokolade stykker af bæredygtig chokolade

Køb gerne Fairtrade chokolade, når du skal lave din egen hjemmelavede chokolade. Så gør du noget godt for miljøet, og du er med til at sikre en bæredygtig produktion. Fairtrade chokolade er samtidig økologisk og dermed et sundere valg. Det kræver øvelse at blive god til at lave hjemmelavet chokolade, men deltager du på et chokoladekursus, så får du den grundlæggende viden og teknik, og så kan du øve dig videre derfra. Så skal du nok med tiden blive dygtig til at lave lækre chokoladestykker.