Fysiske aktiviteter i naturen for den ældre befolkning

I Danmark er der mange tiltag, som fokuserer på at den ældre danske befolkning forbliver fysisk aktive. Mange af disse aktiviteter finder sted i naturen, og det kan du læse mere om nedenfor.  

Derfor er det vigtigt at de ældre holder sig fysisk aktive

grant ritchie x1w Q78xNEY unsplash 1024x683 - Fysiske aktiviteter i naturen for den ældre befolkning

Det er vigtigt at folk af alle aldre, sørger for at være fysisk aktive, og det er især vigtigt, at den ældre danske befolkning sørger for at forblive fysisk aktive. I takt med at man bliver ældre, bliver ens knogler og muskler svagere.  

Dette er en naturlig proces, som hører med til livets gang, men en fysisk inaktiv livsstil kan føre til mindre muskelstyrke. Dette kan skabe problemer med ens balance og øge risikoen for at falde og komme galt afsted.  

Derfor anbefales det, at den ældre befolkning er fysisk aktive mindst 30 minutter om dagen. De bør gennemføre aktiviteter, som er med til at øge eller vedligeholde såvel muskelstyrken som bevægeligheden.  

Fælles kærlighed for naturen

Er du på udkig efter den eneste ene? Så kan du besøge Seniordk, som er designet for folk i alderen 50+. Her kan du lære andre naturelskere at kende, og måske kan I tage på en date i den danske natur, hvor der kan opstå sød musik.

Hold dig i gang og tag hånd om miljøet bogstaveligt talt

Ønsker du at give en hånd med for at holde de danske strande fri for plastik og affald? Så kan du bogstaveligt talt holde dig selv i gang med fysisk aktivitet og tage hånd om miljøet på samme tid.  

Mange danske strande døjer med plastiklåg, dunke, cigaretskodder, bøjer, fiskegarn, dåser og andet affald. Heldigvis er der mange frivillige, som hjælper med at holde de danske strande rene.  

De frivillige kan endda få økonomisk hjælp til at fjerne affald fra strandene. Miljø- og Fødevareministeriet har en strandoprydningspulje, som støtter de frivillige. Almindelige borgere, private selskaber og offentlige myndigheder kan søge om hjælp hvert år frem til 2022.