Skån miljøet ved at reducere dit elforbrug

Der er mange passive elforbrugere i dit hjem, som du måske ikke kender til. Faktisk siges det, at danskerne samlet set bruger intet mindre end 52 millioner kroner om året på at have sine fjernsyn sat på standby. Dette påvirker både elregningen og miljøet. I denne artikel kan du finde gode råd til at spare på strømmen derhjemme.  

Tjek hvor mange watt dine apparater bruger

daniil x8ZtaFt Cek unsplash 1024x683 - Skån miljøet ved at reducere dit elforbrug

Når du køber el-apparater, kan du shoppe i henhold til hvilke apparater, der har det laveste forbrug. Det gør måske ikke en enorm forskel på elregningen, men det handler mest af alt om at pleje Moder Jord.  

De fleste hårtørrere bruger omkring 2000 watt, og hvis du bruger den ca. fire minutter hver dag, bliver det til omkring 100 DKK om året. Det lyder måske ikke af meget, men hvis I er 4-5 personer i husholdningen, kan det hurtigt løbe op i 500 DKK om året og masser af brugte watt.  

Derfor kan I spare penge og sænke elforbruget ved at købe en hårtørrer. På BedstTest.dk har de testet hårtørrere, som bruger omkring 1600 watt, og den hårtørrer kan hurtigt betale sig selv, hvis din nuværende hårtørrer bruger flere watt.

Spar op til 300 DKK på at opgradere dit fjernsyn

Hårtørrere er blot et enkelt eksempel på, hvordan I kan skåne miljøet ved at reducere elforbruget i husholdningen. Et andet åbenlyst eksempel er fjernsynet. Der er tv-apparater i over 90 procent af de danske husstande, og ifølge Søren Bach Pedersen (energirådgiver hos Dong Energy), kan du spare op til 300 DKK om året  ved at opgradere dit fjernsyn fra energimærke B til A+. Det lyder måske ikke af mange penge, men det kan hurtigt blive til mere end 1000 DKK, hvis I har mere end tre TV-apparater i husholdningen.

Benyt en el-skinne til at slukke alle apparaterne

Du kan spare penge, og pleje miljøet ved at sørge for at slukke alle apparaterne i stikkontakten. For at være sikker på at apparaterne er slukkede, kan du benytte en el-skinne til at slukke dem alle sammen på en gang.