Tips og tricks til en miljøvenlig dagligdag

Hvis du går højt op i naturbeskyttelse ligesom os, kan du benytte forskellige tips og tricks til at leve en mere miljøvenlig dagligdag.  

Tag cyklen fremfor bilen

Danskerne ønsker at prioriterer cyklen, når det kommer til klima og sundhed. Sidste år viste en undersøgelse af Megafon, at danskerne bør prioritere cyklen og forblive et cykelland.  

victor xok Gi0OMNguFaw unsplash 1024x576 - Tips og tricks til en miljøvenlig dagligdag

De adspurgte personer mener, at cyklen bør være en prioritet, da den er god for klimaet og miljøet, den fremmer folkesundhed og mindsker de offentlige sundhedsudgifter, og prioritering af cyklen vil mindske de lange bilkøer.  

Derudover kan du også spare penge ved at tage cyklen fx på arbejde. Dette er blot et af de mange sparetips, som kan hjælpe os med at spare penge og leve i en mere miljøvenlig hverdag på samme tid.

Hæng tøjet til tørre på tørresnoren

Du kan mindske din energiforbrug og spare penge ved at hænge tøjet til tørre på tørresnoren, fremfor at benytte tørretumbleren. Derudover slider hyppig tørretumbling også fibre i tøjet, og det kan gøre mørke T-shirts matte i løbet af ingen tid, og i Danmark er der mange, som er vilde med at gå i sort eller mørkt tøj.  

Hvor mange penge du kan spare på at hænge tøjet til tørre, i stedet for at bruge tørretumbleren, afhænger selvfølgelig af energimærke, hvor meget tøj du tørrer, og hvor ofte du tørrer det. Men de fleste danske husholdninger bruger et sted mellem 1000 og 1500 DKK om året på at bruge deres tørretumblere.  

Dette skyldes selvfølgelig også det danske vejr, og derfor kan du måske ikke undvære din tørretumbler. Hvis det er tilfældet, kan du med gavn udskifte den til en nyere model. Det siges, at en ældre tørretumbler med energimærke C bruger dobbelt så meget strøm som en nyere tørretumbler med energimærke A+.  

Generelt kan du leve en mere miljøvenlig hverdag, hvis du opgraderer dine husholdningsapparater til energimærke A+, så det er bare med at komme i gang.